6 min læsning
20. februar 2024

5 konkrete tips til din Google Ads-annoncering

Spilder du penge på dårlige søgeord, ulønsomme placeringer eller et tracking-setup, der ikke spiller 100%?

Her får du 5 konkrete tips, med tilhørende trin-for-trin guides, til hvordan du kan forbedre din Google Ads-annoncering og få mere ud af dine annoncekroner. God fornøjelse.

Skrevet af Sami Sanullari
SEM Specialist

Gør det til en fast rutine, at du jævnligt tjekker dine search terms. Så undgår du lettere at bruge penge på søgeord, som ikke giver mening for dig og dit annoncebudget.
Spørg dig selv;

“Har jeg keywords, som bruger mange penge uden at generere tilsvarende konverteringer?”

Hvis svaret er et klokkeklart ja, så spilder du penge på søgeord, som ikke skaber  konverteringer for dig. De søgeord skal du ekskludere og indsætte som “negative søgeord”.

Dit annoncebudget vil takke dig for dine negative søgeord. De negative søgeord sikrer nemlig, at din virksomhed kun bliver vist overfor de potentielle kunder, som det er relevant for – og dermed får du mere smæk for annonce-skillingen.

Gør det med jævne mellemrum – dog ikke for ofte.

Sådan gør du

  • Klik på en kampagne.
  • Klik på Search Terms i menuen.
  • Sæt din tidsperiode til de sidste 60 eller 90 dage. Hvis du har et lille budget, anbefaler jeg at gøre det med et større tidsinterval. 
  • Sortér på Cost.
  • Find  de søgeord, som bruger mange penge og ikke genererer noget, eller hvis de bare har en høj pris pr. konvertering.
  • Klik på “Tilføj som negativ søgeord”
  • Gentag processen efter 60 eller 90 dage. Hvis du har et lille budget, anbefaler jeg at gøre det med et større tidsinterval.

Der kan være penge at spare på at til- og fravælge de locations, der egentlig skaber profit.

Find de områder, som bruger mange penge uden at generere konverteringer, eller de områder, som generelt har en høj pris pr. konvertering.

Her kan du spare en god sjat penge ved blot at slukke eller ændre på dine parametre.

Sådan gør du

  • Gå ind på en Google Ads-kampagne.
  • Klik på ‘Locations’ i menuen.
  • Sæt din tidsperiode til de sidste 60 eller 90 dage. Hvis du har et lille budget, anbefaler jeg at gøre det med et større tidsinterval. 
  • Sortér på ‘Cost’.
  • Find de lokationer, hvor du bruger flest penge uden at generere tilsvarende konverteringer, eller hvor din pris pr. konvertering er alt for høj.
  • Ekskludér de lokationer fra kampagnen, eller fordel kampagnerne i lokationer, så du kan sætte forskellige målsætinger.
  • Hold øje med dine resultater.
  • Gentag igen efter 60 eller 90 dage. Hvis du har et lille budget, anbefaler jeg, at du gentager øvelsen sjældnere.

Jeg ser det overraskende tit: Kampagner, der indeholder både brand-søgeord og generiske søgeord. Det er helt fint at gøre; så længe du er bevidst om, hvorfor du gør det.

Er du ikke bevidst om det, kan du fejlagtigt tro, at dine kampagner skaber bedre resultater, end de egentlig gør.

Tjek dine kampagner og deres søgeord, hvis du gerne vil sikre, at de to ikke er mixet.

Arbejder du med marketing, annoncering på SoMe og Google eller noget tredje inden for online kommunikation, har du stensikkert hørt om, at tracking er enormt vigtigt.

Og du bør altid have styr på din tracking. Investér i det.

Ekstra data rimer på bedre resultater. Og det data kan du bruge, når du laver kampagner på Search, Shopping, YouTube, Display eller Performance Max.

Har du god tracking, vil du kun give platformene mere og bedre data at arbejde med.

Vil du have et forspring over dine konkurrenter? Det burde være argument nok for god tracking. Du kan lave god tracking på flere måder:

1. Google Tag Manager-tracking (forhåbentlig din nuværende?)

2. Server-side Google Tag Manager-opsætning (f.eks. opsat gennem stape.io)

3. Den store Server-to-Server-site tracking-opsætning med data warehouse og hele molevitten (skriv til vores Head of Product, Rasmus Mogenstrup, på rtm@pl-partners.dk, hvis du vil høre mere om sådan en løsning)

Der er fordele og ulemper ved dem alle. Det tager vi en anden gang.

Her antager jeg, at du har sat konverteringer op i Google Ads og Google Tag Manager.
Hvis ikke, vil jeg anbefale server side-tagging. Altid. Jo bedre tracking, jo bedre data, jo bedre konverteringer og til sidst billigere konverteringer.

Nu til det konkrete tip. Jeg ser ugentligt Google-konti, hvor der er opsat en række forskellige konverteringer som f.eks. “Landing Page View,” “Content View,” “Add To Cart” og “Purchase”. Det er egentlig fint.

Problemet opstår, når alle dine kampagner optimerer mod dem alle på samme tid. Fejlagtigt, tror algoritmen, at du beder dem om alt muligt forskelligt, når du i virkeligheden bare gerne vil have én af tingene.

Derfor skal du sikre, at dine kampagner er optimeret mod slutkonverteringen (f.eks. køb eller tilmeldinger).

Sådan gør du

  • Klik ind på dine konverteringer.
  • Klik ‘Edit Goal.’
  • Sikr dig, at din slutkonvertering er dit “primary goal.”
  • Alt andet skal være “secondary goal.”

Nu ved du, at dine kampagner vil gøre, hvad de kan, for at generere den ønskede konvertering. Når du har lavet ændringer, skal du være tålmodig. Du genstarter nemlig læringsfasen.

 

 

Du er nået i mål!
Tak for, at du læste med. Jeg håber, at ovenstående tips vil skabe bedre resultater for dig eller blot hjælpe dig med at sikre, at du bruger dine marketingkroner mest fornuftigt.

Har du behov for hjælp, er du mere end velkommen til at kontakte mig på LinkedIn eller på ssa@pl-partners.dk.

Vi skrives ved!

Få vores marketing tips direkte i din indboks. Hver fredag.

Næsten hver uge deler jeg nyhedsbreve – præcis som ovenstående.

Få et af branchens bedste digitale nyhedsbreve direkte i din indboks ved at udfylde formularen. Så modtager du også nyhederne før alle andre.
Rasmus Thierry Mogenstrup
Head of Product & Associate Partner